Ev Dekorasyonu

Ev Dekorasyonu
21 Ocak 2020

Dekorasyon işi son derece incelikleri olan bir iştir ve kişilerin yaşadıkları yerleri hem kendi zevklerine uygun olarak döşemesi, hem başka evlere benzememesi, hem de rahat konforlu bir yer olması başlı başına bir sanattır. Kimi zaman insanlar bu konuda iç mimar olarak çalışan insanlardan yardım almaktadır. Öyle ya da böyle dekorasyon yapılırken kullanılan çok farklı türler ve objeler var. Ahşap ev dekorasyonu da günümüzde sıklıkla yapılan dekorasyon türleri arasındadır. Çünkü ahşap kullanıldığı her alana farklılık katar. Ayrı bir hava verir. Özellikle yazlık evlerin, bağ evlerinin ve country tarzında döşenen evlerin vazgeçilmezidir.

Ahşap ev dekorasyonu evin tamamında yapılabileceği gibi evin belli bir kısmında da yapılabilir. Bu tamamen kişinin kendi tercihine kalmış durumdadır. Yerlerde de ahşap kullanılarak çok özel dekorasyonlar gerçekleştirilebilir. Tüm ev genelinde yapılacağı zaman kullanılan tüm objeler ona uygun seçilmelidir. Günümüzde özellikle mutfaklar ve banyolar için ashap görünümlü seramikler vardır. Bu seramikler ile de evler bütünleştirilerek dekorasyon yapılabilir. Ama burada dikkat edilmesi gereken husus kasvetli bir hava yaratılmaması ve evin karanlık görünmesinin önüne geçilmesidir. Ev rahat, ferah ve aydınlık bir hava vermelidir. Bu noktada da gereken tüm özen gösterilmelidir.

Ahşap ev dekorasyonu yapılırken plastik gibi, metal gibi objelerin yerine daha doğal malzemeler, seramik, cam, vitray gibi objeler kullanılmalıdır. Eğer ev küçük bir ev ise ahşap kitaplıklar duvarlara monte edilerek yer kazanılabilir. Keza televizyon üniteleri de yine duvarlarda kullanılabilir. Büyük evlerde böyle bir sorun olmasa da yine de evin işlevselliğini sağlayacak şekilde birbirini renk ve doku açısından tamamlayan ürünler tercih edilmelidir. Halı seçiminde dekorasyonun tarzına göre düz ya da desenli halılar seçilebilir. Perdeler de benzer bir duruma dikkat edilmelidir. Kadife perdeler özellikle oturma salonlarında ahşap dekorasyonun en iyi tamamlayıcısıdır ve eve çok elit bir hava katar. Ana renkler olarak ise ahşap ile uyumlu olacak bejler, açık yeşiller, kirli sarı gibi renkler kullanılabilir. Duvarlarda ise kontraslık yaratmak için canlı bir mavi tonda duvar kağıdı ya da duvar boyası kullanılarak eve bambaşka bir hava verilebilir.

Kategoriler